OM logo
MINISTRY OF EDUCATION
RESEARCH AND DEVELOPMENT DIVISION
Department for International R&D Affairs
Section of EU S&T Co-operation

Tisztelt Hölgyem/Uram !

Ezúton szeretnénk meghívni Önt és kollégáit az EU5 Kutatás-fejlesztési és Demonstrációs Keretprogram IHP "Improving the human research potencial and the socio-economic knowledge base" - "A humán kutatási potenciál és a társadalmi-gazdasági tudásbázis fejlesztése" cimű horizontális programjának társadalomtudományi kutatásokat támogató kulcsakciójáról, annak aktuális pályázati felhívásáról tartandó információs napunkra:
 


Időpont:
2001 október 15., hétfő
10:00-15:00

Helyszín:
Oktatási Minisztérium
Kutatás-fejlesztési Helyettes Államtitkárság
1052 Budapest
Szervita tér 8.
218-as terem


A rendezvény első részében a brüsszeli Bizottság részéről a társadalomtudományi kulcsakciót koordináló részleg egyik vezetője, Andrew Sors tart előadást az aktuális pályázati felhívás témáiról, prioritásiról, a társadalomtudományi kutatások jövőjéről a 6. Keretprogramban illetve az Európai Kutatási Térségben (European Research Area -ERA). Ezt követően Nagy Ágnes, az OM KFHÁ munkatársa beszél a pályázatíráshoz szükséges pénzügyi tudnivalókról. A harmadik előadás témája az eddigi magyar részvétel bemutatása az IHP program társadalomtudományi kulcsakciójában.

Ezután egy sikeres magyar pályázó mutatja be nyertes projektjét és számol be a pályázatírással, projektmenedzsmenttel kapcsolatos tapasztalatairól.

Az előadásokat nyilvános vita követi, ahol a résztvevők kérdéseket tehetnek fel a előadóknak. A délelőtti részt büféebéd zárja.
Ezt követően - az előzetes bejelentkezések alapján megszervezett - kétoldalú megbeszélésekre kerül sor, ahol a már konkrét projekt-ötlettel rendelkezők lehetőséget kapnak rá, hogy terveiket, ötleteiket személyesen vitassák meg Andrew Sors-sal, véleményét, tanácsát kérjék kutatási tervük tartalmi részére vonatkozóan (pl. illeszkedik-e a pályázati kiírásban megjelölt témákhoz).  A kétoldalú konzultációk színhelye a 421-es terem.

A pályázati kiírással kapcsolatos információ itt letölthető. Az ezzel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a http://www.cordis.lu/improving/socio-economic/home.htm  weblapon is.

Az előadások nyelve részben magyar, részben angol lesz, tolmácsot nem biztosítunk.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Kérjük Önt, hogy részvételi  szándékát 2001 október 10-ig a mellékelt regisztrációs lap visszaküldésével jelezze. A regisztrációs lapokat a 266-2055 faxszámra vagy a zsuzsa.konig@om.hu e-mail címre várjuk.

Örömmel vesszük, ha rendezvényünkről másokat is informál, de kérjük, hogy minden részt venni szándékozó külön regisztrációs lapot töltsön ki.

Üdvözlettel
 
 
Csuzdi Szonja
IHP  NCP 
Kőnig Zsuzsa 
IHP NCP helyettes

 


Regisztrációs lap letöltése
Program megtekintése