Az Oktatási Minisztérium Kutatás-fejlesztési Helyettes Államtitkársága IST - Koordinációs Pont
és az
Egészségügyi Informatikáért Alapítvány

Az EU IST 8. pályázati felhívása és az egészségügyi telematikai lehetőségek

címmel információs napot szervez.


2001. november 30. (péntek)
OM Kutatás-fejlesztési Helyettes Államtitkárság 218. sz. előadóterme
(Budapest V, Szervita tér 8.)


Az IST (Information Society Technologies Programme) az Európai Unió 5. Kutatási, Technológia-fejlesztési és Demonstrációs keretprogramjába integrált önálló program. Tartalma az információs, kommunikációs és média technológiák konvergenciájára épül.

Az IST támogatását pályázati úton lehet elnyerni. A pályázaton részt vehet az Európai Unió valamennyi tagállamában és a programhoz társult államában - így Magyarországon is- honos jogi egység.

Az IST 8. – az 5. keretprogramban egyben utolsó- pályázati kiírása 2001. november 16-án jelent meg és témáit, tartalmát illetően lefedi a teljes 2002. évi munkaprogramot. Az IST programról, a pályázati felhívásról és résztémáiról bővebb információ a http://www.cordis.lu/ist, illetve a http://ist.om.hu honlapon érhető el.

A rendezvényre várjuk: az egészségügyi informatika területén működő, vagy érdekeltséggel rendelkező cégek vezetőit, projektírásért és szakmai kapcsolatokért felelős munkatársait, valamint partnereiket, kutatókat és tudományos szakembereket.

A rendezvény célja: a teljes jogú részvételi esélyek és lehetőségek kihasználásának támogatása az EU IST K+F programjában a 2002. évi munkaprogramba tartozó 8. pályázati felhívás ismertetésével és a futó projektekhez történő csatlakozási lehetőségek bemutatásával.

A rendezvényen való részvétel díjtalan.


Részvételi szándékukat írásban szíveskedjenek megküldeni:

faxon: 06-1/210 9072
vagy e-mail: liptak.maria@eum.hu
vagy postán: Egészségügyi Informatikáért Alapítvány, 1464. Budapest, pf.: 1335.

További információ:
Egészségügyi Informatikáért Alapítvány
Tel: 210-9072, 210-9074


Regisztrációs lap letöltése
Program