Felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek pályázatkezelő szervezeteinek első országos találkozója


 A rendezvény helyszíne: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Műegyetem rakpart 3.
"K" épület, I. emelet 70. - Díszterem
   
A rendezvény időpontja: 2004. június 2., 9:30

A pályázatok útján elnyerhető források egyre nagyobb jelentőséget kapnak, meghatározó szerepet töltenek be a felsőoktatási intézmények és a kutatóintézetek kutatás-fejlesztési, képzési és egyéb tevékenységének fenntartásában és fejlesztésében.

A hazai és nemzetközi pályázati rendszerek által kínált lehetőségek mind hatékonyabb kihasználása valamennyi intézmény alapvető érdeke. Ugyanakkor a hazai és nemzetközi pályázati intézményrendszer, a folyamatosan változó követelményrendszerhez történő alkalmazkodás, az intézmények pályázati hatékonyságának növelése, a pályázók munkájának segítése jelentős szervezési, ügyintézési, adminisztratív, jogi, pénzügyi stb. feladatokat ró az intézmények pályázatokkal foglalkozó kollégáira, szervezeti egységére.

Számos pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdéskör túlmutat az egyes intézmények belső ügykezelésén, ezen feladatok megoldásában segítséget nyújthat az intézmények közötti konzultáció, tapasztalatcsere, illetve rendszeres együttműködés kialakítása.

A fenti gondolatok jegyében fogalmazódott meg egy új pályázati fórum kialakításának lehetősége, amelyet új kezdeményezésként, sikeres tevékenység esetén hagyományteremtő célzattal kívánunk útjára indítani.

Amennyiben egyetért a kezdeményezéssel, illetve úgy gondolja, hogy a találkozó az Önök munkájához is segítséget nyújthat, kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapon jelezze részvételi szándékát legkésőbb 2004. május 28-ig a BME K+F Pályázati Iroda részére: e-mail: pir@mail.bme.hu, fax: 463-3041.


Meghívó letöltése(doc)

Jelentkezési lap letöltése (doc)

Program letöltése (doc)