Információs nap - Élelmiszer, Mezőgazdaság Halászat és Biotechnológia

2007. március 27.
Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
1117 Budapest, Neumann János u. 1/C, Irinyi János terem (földszint)


A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) 2007. március 27-én információsnapot szervez az EU 7. Keretprogram élelmiszer, mezőgazdasági halászati és biotechnológiai tárgyú kutatási programjáról.


Dátum: 2007. március 27, kedd 9:00-14:00
Helyszín: Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
1117 Budapest, Neumann János u. 1/C, Irinyi János terem (földszint) - térkép


A rendezvény célja az EU 7. "Élelmiszer, Mezőgazdaság, Halászat és Biotechnológia /Food, Agriculture and Fisheries and Biotechnology" c. tematikus program és a 2007-2013 évekre tervezett irányainak, kezdeményezéseinek valamint a 2007. évi munkaprogramjának és az első pályázati felhívásainak szakértők általi bemutatása.

Jelentkezési határidő: 2007. március 23. mivel a terem mérete korlátozott, ezért 90 főnél lezárjuk a jelentkezést

Bővebb információ és jelentkezési lap: http://www.nkth.gov.hu/

Program

8:30 Regisztráció
   
9:00 Megnyitó
Vass Ilona elnökhelyettes, Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
   
9:10 EU Stratégiák és információk, különös tekintettel az Élelmiszer, Mezőgazdaság , Halászat és Biotechnológia területére
Előadó: Rátzné dr. Ludányi Ágnes BIO PC tag, NKTH
   
9:30 7. Keretprogram "Együttműködés" Élelmiszer, Mezőgazdaság, Halászat és Biotechnológia tematikus terület munkaprogram célkitűzései, pályázati felhívások
Előadó: Wieland Artúr BIO NCP NKTH
   
10:00 Részvételi szabályok, pénzügyi tervezés az EU 7. Keretprogramjában
Előadó: Gulyás Ágnes főosztályvezető, NKTH
   
10:30 Kérdések - válaszok
   
11:00 Kávészünet
   
11:20 Projekt előkészítés, koordináció és kivitelezés tapasztalatai az FP-6 Keretprogramban
Előadó: Groó Dóra ügyvezető TéT Alapítvány
   
11:45 Pályázati tapasztalatok egy bíráló szemével
Előadó: Dr. Barna Balázs, MTA Növényvédelmi Kutató Intézet
   
12:00 Közös Kutatási központok lehetőségeinek bemutatása ( Joint Research Centres)
Előadó: Divinyi Ágnes NKTH
   
12:20 Pályázói tapasztalatok egy résztvevő szemszögéből
Előadó: Farkas Dániel, Gálosi Bárka Halászati Kft.
   
12:40 Konzultáció
   
13:30 Büfé
   
14:00 Rendezvény vége