Az EU 6. Keretprogramjának magyar nyitókonferenciája Budapesten


Az Európai Unió 6. Kutatási, Technológiafejlesztési és Demonstrációs Keretprogramjának magyar nyitókonferenciája

2002. november 5-én

kerül megrendezésre a Magyar Tudományos Akadémia Kongresszusi Termében, a Budai Várban.

A rendezvény célja, hogy részletes betekintést nyújtson az új Keretprogram által kínált lehetőségekbe a magyar kutatói társadalom, az ipari szféra, a kormányintézmények és minden egyéb szervezet számára, melyek akár pályázóként, akár tanácsadóként részt kívánnak venni a programban.

Az Európai Bizottságtól meghívott magas rangú előadók bemutatják az Európai Kutatási Térséget és a Keretprogram új eszközeit, míg a magyar előadók a tematikus prioritásokra koncentrálnak (pl. biotechnológia, információs technológiák, nanotechnológia, élelmiszerbiztonság), valamint az ún. "horizontális témákkal" is foglalkoznak, mint a kutatói mobilitás, kis- és középvállalkozások, tudomány és társadalom. Az előadások kitérnek a nemzeti kapcsolati pontokra és a hazai támogatási rendszerre is.

Az eseményt az Oktatási Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia rendezi, a szervezői feladatokat pedig a Tudományos és Technológiai Alapítvány látja el. A rendezvény nyelve magyar, az angol nyelvű előadásokhoz összefoglaló tolmácsolást biztosítunk. A részvétel ingyenes.

Jelentkezési lap a TéT Alapítványnál igényelhető.
Tel: (1) 214 7714
E-mail: tetalap@tetalap.hu
http://www.tetalap.hu


A program letöltése PDF Fájlban