EuroNanoForum 2011 konferencia és kiállítás

2011. május 30. - június 1.
Budapest


2011 első félévében Magyarország látja el az EU soros elnöki feladatait. Ennek kapcsán számos kormányzati és szakmai rendezvényre kerül sor, ami lehetőséget ad a hazai intézeteknek és cégeknek is a bemutatkozásra. Az elnöki félév egyik kiemelt rendezvénye az EuroNanoForum 2011 konferencia és kiállítás, melyet kétévente az elnöki országban rendeznek, így Magyarországra leghamarabb 10 év múlva kerül sor ismét.

Az EuroNanoForum 2011 rendezvénynek idén Budapest ad helyszínt 2011. május 30. és június 1. között.

A rendezvényre közel 700 résztvevőt és 90 kiállítót várunk.

Ez remek lehetőség a hazai nanotudományi és nanotechnológiai (valamint ehhez kapcsolódó határterületek) eredmények bemutatására, kapcsolatok építésére.

A rendezvény első két napján üzleti, szakmai és társadalmi kérdéseket , a harmadik napon pedig a Nanofuture kezdeményezés eredményeit , a várható FP7/FP8 kírásokat ismerhetik meg a résztvevők.

Az ENF 2011-re január 31-ig lehet elődás/poszter beküldésével jelentkezni az alábbi weblapon: http://www.euronanoforum2011.eu/calls
A rendezvényhez kapcsolódó kiállításra még vannak szabad, bérelhető pavilonok 2-18nm területtel, melyek foglalhatók a http://www.euronanoforum2011.eu/exhibition oldalon


Az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézet - az idei EuroNanoForum kísérőrendezvényéhez kapcsolódóan- pénzdíjas pályázatot írt ki NanoDemo címmel.

A pályázatra nanotechnológiai vonatkozású kísérletek és alkalmazási demonstrációk összeállításával, tervével lehet jelentkezni.
A felhívás célja, hogy a nanotechnológia lehetőségeinek és veszélyeinek szórakoztató és tudományos bemutatásán keresztül segítsük annak megismerését, valamint felhívjuk a figyelmet a műszaki és természettudományok szépségeire.A legjobb demonstrációkat a "Nanocsodák-Mozgásban" interaktív mozgó kiállításon mutatjuk be a nagyközönség számára. ( http://www.imntp.hu/_user/nanoMiracles_ontheMove-vegleges.doc)

A pályamű beküldésének határideje: 2011. február 11.